Jobsøger

Hjælpemidler og arbejdspladsindretning – naturlig jobstøtteDet er helt naturligt, hvis der er noget, du må have hjælp til – for at udfylde jobbet ligeså godt som andre. Det kan være: 

      • værktøj og arbejdsredskaber – der er nødvendige, for at du kan udfylde jobbet
      • specielle hjælpemidler – fx audioudstyr med vibratorfunktion og pc-udstyr 
      • mindre arbejdsmaskiner
      • særlige arbejdsstole
      • mindre ændringer af arbejdspladsen


Med den rette hjælp og støtte er du hurtigt i stand til at tackle de daglige udfordringer på arbejdspladsen. Ofte er det ikke så meget, der skal til – et særligt skrivebord eller kontorstol. Eller en maskine, der er justeret, så du kan betjene den – både nemt og sikkert.

Leverandøren af fx kontormøbler eller et computerprogram er forpligtet til at give den nødvendige instruktion, vejledning og installation – det skal du og virksomheden ikke selv bruge tid på.

Uden omkostninger for din arbejdsgiver
Da din arbejdsgiver får dækket omkostningerne hos det offentlige, er der ikke meget at betænke sig på. Udgifterne til hjælpemidler og arbejdspladsindretning kommer kort sagt ikke til at belaste virksomhedens økonomi.

Er du medlem af en A-kasse, er det Jobcentret, der bevilger pengene. Og er du ikke medlem, er det kommunen, der sørger for det økonomiske.

Uddannelses- og aktiveringstilbud bliver også støttet
Der er hjælp at hente, selvom du endnu ikke har et job. Det offentlige støtter også særlige uddannelses- og aktiveringstilbud, der kan give dig en fast plads på arbejdsmarkedet. Det samme gælder projekter fra virksomheder, som arbejder for at få flere med nedsat funktionsevne i job.

Til sidens top