Jobsøger

Løntilskud til dig, der er nyuddannet: Bliv isbryderIsbryderordningen er etableret, fordi den forhøjede SU ikke giver mulighed for et studiearbejde under uddannelsen. For at få lønskud under isbryderordningen skal du:


      • have taget en uddannelse på mindst 18 måneder
      • kunne blive medlem af en arbejdsløshedskasse
      • begynde som isbryder senest to år efter, at du er færdig med din uddannelse
      • mangle erhvervserfaring inden for dit arbejdsområde
      • være indstillet på at arbejde i et praktiklignende job i op til 12 måneder.


Er du nyuddannet, kan du hurtigt få den erhvervserfaring, der skal til for at få et job
– gennem isbryderordningen. Ansættelsesperioden der kan minde om et praktikophold, er på op til 12 måneder. Hos Jobcentret kan du få hjælp og rådgivning under hele forløbet.

Støtte – uanset om din uddannelse er erhvervsfaglig eller teoretisk
Du kan blive isbryder inden for stort set alle brancher – og både hos private og offentlige virksomheder. Arbejdet skal naturligvis ligge inden for det område, din uddannelse har kvalificeret dig til. Er du udlært som vinduespudser, kan du fx ikke blive ansat som autolakerer under isbryderordningen.

Fra løntilskud til personlig assistance
Bliver du isbryder, får din arbejdsgiver et offentligt løntilskud i den periode, du er ansat. Har du brug for personlig assistance, hjælpemidler eller mindre ændringer af arbejdspladsen for at kunne udfylde jobbet, er der også mulighed for at få tilskud til det.

Selve ansættelsen sker i et samarbejde mellem arbejdsgiver, Jobcenter, de faglige organisationer og dig selv. Løn og arbejdsvilkår skal være beskrevet i en ansættelseskontrakt. I kontrakten skal der også stå, hvor længe Jobcentret har bevilget løntilskuddet.

Til sidens top