Jobsøger

Personlig assistance – til dig, der er under uddannelseDu kan få tilknyttet en personlig assistent under din uddannelse, hvis du er:

• lønmodtager, som deltager i efter- og videreuddannelse uden for normal arbejdstid
• arbejdsledig, som har taget imod et aktiveringstilbud om at blive vejledt eller opkvalificeret til et job
• arbejdsledig, som er under uddannelse og enten får dagpenge eller godtgørelse efter reglerne om VEU (Voksen Erhvervs Uddannelsesstøtte) eller SVU (Statens Voksen Uddannelsesstøtte).


Ved at uddanne dig styrker du dine chancer – både for at få og for at fastholde et job. Din personlige assistent er med til at sikre, at du får de samme muligheder som andre under uddannelsen. Du får kort sagt hjælp til mange af de praktiske ting, som du måske selv har svært ved at klare. Som udgangspunkt i op til 20 timer om ugen.

Du kan godt få personlig assistance, selvom du er selvstændig og ønsker at efter- og videreuddanne dig.

Snak med handicapkonsulenterne hos Arbejdsformidlingen om mulighederne for at få en personlig assistent. Eller spørg på stedet, hvor du uddanner dig, om der i forvejen er tilknyttet en assistent. For så skal du bruge ham eller hende – frem for selv at søge.

Personlig assistance – også til dig, der er i job
Er eller bliver du ansat i et job, kan du få tilknyttet en personlig assistent. Også selvom du i forvejen har en assistent til at hjælpe dig under uddannelsen.

Til sidens top