Jobsøger

Hjælpemidler til ansatte i kørestolEn ansat i kørestol skal nemt kunne komme ind og ud af virksomheden. Desuden bør arbejdspladsen være indrettet, så man uhindret kan bruge toilet, kantine og andre fællesfaciliteter. Måske er der også behov for at justere borde og redskaber, så den ansatte får en hensigtsmæssig arbejdsstilling.

Fire grundlæggende behov
Her fra siden får du en kort beskrivelse af de mest almindelige hjælpemidler – inddelt i fire grundlæggende behov, som redskaberne tilgodeser hos den ansatte. Kørestole er ikke taget med, fordi de i de fleste tilfælde er en forudsætning for i det hele taget at fungere.

Klik på det behov og de hjælpemidler, du vil vide mere om:

• Hjælpemidler, der fremmer mobiliteten
Listen omfatter de hjælpemidler, der gør det nemmere at færdes på selve arbejdspladsen, som fx gribestænger, armstøtter, ramper, elevatorer og automatiske døråbnere.

• Hjælpemidler, der sikrer en hensigtsmæssig og ergonomisk korrekt arbejdsstilling
Få overblik over og gode råd til, hvordan du forbedrer arbejdsstillingen med borde, stole, læsestativer, telefonholdere osv. 

• Hjælpemidler, der gør det nemmere at læse
Plader og pulte fremmer læsningen.

• Hjælpemidler, der er udviklet specielt til computeren
Tekniske hjælpemidler er i rivende udvikling – til kørestolsbrugere finder du blandt andet svingarme til pc-skærmen, konceptholdere samt mobil og fast støtte til underarmene.

Læs også om:

• Personhistorier - ansatte i kørestol
• Gode råd til arbejdspladsen


Til sidens top