Jobsøger

Hjælpemidler til ansatte med læsevanskeligheder


Har man svært ved at læse, handler det om at finde hjælpemidler, der gør det nemmere at læse og fremmer evnen til at orientere sig. Måske har man også brug for hjælp til at skrive. Løsningen ligger heldigvis lige for, da de fleste helt uden problemer kan bruge telefoner, diktafoner og computerprogrammer, der er udviklet til at kompensere for evnen til at læse, skrive og orientere sig.

Praktiske og tekniske behov
Her fra siden får du en kort beskrivelse af de mest almindelige hjælpemidler – inddelt i de praktiske og tekniske behov, som redskaberne tilgodeser hos den ansatte. Klik på det behov og de hjælpemidler, du vil vide mere om:

Hjælpemidler, der gør det nemmere at læse og orientere sig - Med en mobiltelefon kommer du langt. Og et navigationssystem bringer dig sikkert til målet. 

Hjælpemidler, der forbedrer skrivefærdighederne - Få overblik over mulighederne med diktafoner og minidiscs.

Hjælpemidler, der er udviklet specielt til computeren - Tekniske hjælpemidler er i rivende udvikling – til ansatte med læse- og skrivevanskeligheder finder du blandt andet håndholdte scannere, skærmlæsere, elektroniske ordbøger og programmer, der foreslår ord, mens man skriver.

Læs også om:
Personhistorier - ansatte med læsevanskeligheder
Gode råd til arbejdspladsen

Til sidens top