Arbejdsgiver

Hjælpemidler til ansatte med nedsat hørelse

For ansatte med nedsat hørelse handler det kort og godt om effektive hjælpemidler, der forbedrer kommunikationen med omgivelserne på arbejdspladsen. Da de, som har glæde af et høreapparat, allerede har ét ved ansættelsen, er det ikke taget med her. Simpelthen fordi høreapparatet ikke direkte har relation til arbejdet.

Praktiske og tekniske behov
Her fra siden får du en kort beskrivelse af de mest almindelige hjælpemidler – inddelt i de praktiske og tekniske behov, som redskaberne tilgodeser hos den ansatte. Klik på det behov og de hjælpemidler, du vil vide mere om:

Hjælpemidler, der forstærker lyden - Der er forskellige stemme- og kommunikationsforstærkere, som kan bruges med og uden høreapparat. Og som kan forstærke stemmen hos både den ansatte og andre.

Hjælpemidler, der overfører lyden til et andet medie - Listen omfatter teleslynger, trådløse mikrofoner, infrarøde systemer og forskellige telefonløsninger.

Hjælpemidler, der er udviklet specielt til computeren - Tekniske hjælpemidler er i rivende udvikling – til ansatte med nedsat hørelse finder du blandt andet billed- og videotelefoner, web-kamera og web-konferencesystemer.

Læs også om:
Personhistorier - ansatte med nedsat hørelse
Gode råd til arbejdspladsen


Til sidens top