Arbejdsgiver

Hjælpemidler til ansatte med senhjerneskade


Som hjerneskadet handler det for de fleste om at komme tilbage til det job, man havde, før man fik hjerneskaden. At det lykkes i rigtig mange tilfælde skyldes ikke mindst de mange hjælpemidler – som gør det muligt at kompensere for både fysiske og kognitive funktionsnedsættelser.

Praktiske og tekniske behov
Her fra siden får du en kort beskrivelse af de mest almindelige hjælpemidler – inddelt i de praktiske og tekniske behov, som redskaberne tilgodeser hos den ansatte. Klik på det behov og de hjælpemidler, du vil vide mere om:

Hjælpemidler, der fremmer hukommelsen - Listen omfatter nogle af de mest almindelige redskaber, der hjælper med at huske telefonnumre, møder og andre aftaler.

Hjælpemidler, der støtter og giver sikkerhed under arbejdet - Få overblik over og gode råd til, hvordan du forbedrer arbejdsstillingen med stole og skridsikre underlag. Den ansatte får samtidig bedre fysisk støtte og kan derfor udføre arbejdet med større sikkerhed.

Hjælpemidler, der er udviklet specielt til computeren - Tekniske hjælpemidler er i rivende udvikling – til hjerneskadede finder du blandt andet pegeskærme, berøringsplader, maksi-tastaturer samt alternative mus og tastaturskjolde.

Læs også om:
Personhistorier - ansatte med senhjerneskade
Gode råd til arbejdspladsen

Til sidens top