Arbejdsgiver

Hjælpemidler til ansatte, som er udviklingshæmmede

Som udviklingshæmmet er det vigtigt at kunne forstå, hvad man skal gøre, og hvad virksomheden forventer af én. Uden konstant at skulle spørge eller hele tiden være afhængig af andre. Derfor er de vigtigste hjælpemidler dem, der støtter, forenkler, forklarer, sorterer og informerer klart og tydeligt. Mange udviklingshæmmede kan uden problemer bruge computerprogrammer, der støtter både læsning og stavning – og gør det nemmere at skrive.

Praktiske og tekniske behov
Her fra siden får du en kort beskrivelse af de mest almindelige hjælpemidler – inddelt i de praktiske og tekniske behov, som redskaberne tilgodeser hos den ansatte. Klik på det behov og de hjælpemidler, du vil vide mere om:

Hjælpemidler, der forenkler og forklarer - Listen omfatter nogle af de mest almindelige redskaber, der hjælper med at huske telefonnumre, møder og andre aftaler. Og du finder gode råd til, hvordan arbejdspladsen med få midler bliver gjort mere imødekommende for udviklingshæmmede.

Hjælpemidler, der støtter og giver sikkerhed under arbejdet - Få overblik over og gode råd til, hvordan du forbedrer arbejdsstillingen med stole og skridsikre underlag. Den ansatte får samtidig bedre fysisk støtte og kan derfor udføre arbejdet med større sikkerhed.

Hjælpemidler, der er udviklet specielt til computeren - Tekniske hjælpemidler er i rivende udvikling – til udviklingshæmmede finder du blandt andet pegeskærme, berøringsplader, skærmtastaturer samt alternative mus og pegeredskaber.

Læs også om:
Personhistorier - ansatte, som er udviklingshæmmede
Gode råd til arbejdspladsen


Til sidens top