Arbejdsgiver

Gode råd til arbejdspladsenHer fra siden finder du en række korte beskrivelser af de mest almindelige funktionsnedsættelser. Krydret med gode råd til at indrette arbejdspladsen og til at styrke det sociale samvær. Selvom du altså ikke sidder med en facitliste fra a til z, får du forhåbentlig et godt overblik – forud for fx en ansættelsessamtale. Uanset om du er jobsøgende, ansat eller arbejdsgiver.

      • Ansatte i kørestol
      • Ansatte, som er bevægelseshæmmede
      • Ansatte med nedsat syn
      • Ansatte med nedsat hørelse
      • Ansatte med sen hjerneskade
      • Ansatte, som er udviklingshæmmede
      • Ansatte med læsevanskeligheder
      • Ansatte med en sindslidelse

Succeshistorier er der mange af – du kan hurtigt blive den næste
Det kan virke dyrt og besværligt at etablere en virksomhed med plads til alle. Heldigvis ser virkeligheden helt anderledes ud. Der er masser af eksempler fra erhvervslivet på velfungerende, engagerede og kompetente medarbejdere, som bidrager positivt til virksomhedens bundlinje hver eneste dag – selvom de ikke ser eller hører så godt eller måske sidder i kørestol. Nogle af dem kan du læse om under punktet ”Personhistorier” i hovedmenuen. Og i Jobnets database finder du ikke andet.

Desuden dækker det offentlige alle ekstraomkostninger til hjælpemidler og arbejdspladsindretning. Virksomheden skal derfor ikke selv have penge op af lommen, men bliver holdt økonomisk skadesløs.

Tag den ansatte med på råd
Som regel er medarbejderen den bedste til at vurdere, hvad der er brug for. Derfor er det afgørende vigtigt, at man bliver taget med på råd – på lige fod med fx en ergoterapeut og en handicapkonsulent fra Jobcentret. 

CV- og jobbanken summer af energi
I banken er der altid plads til dem, som kan og gerne selv vil gøre en indsats for at komme i arbejde. Ligesom der altid er plads til flere stillingsopslag fra arbejdsgivere, som har brug for motiverede medarbejdere med en smittende energi og et minimum af sygedage.

Læs også om:
Hjælpemidler, der gør hverdagen nemmere for både virksomheden og den ansatte
Personhistorier - fra både arbejdsgivere og ansatte

Til sidens top