Om I job nu

Fra værksted til bagerforretningHos Guldbageren i Grindsted er Gitte Larsen med til at lave brød og kager. Hun er glad for sit job, men drømmer om at arbejde i en børnehave.


– Vi skulle selv komme med idéer til, hvilke jobs vi kunne tænke os, fortæller Gitte Larsen. – Jeg ville helst i en børnehave, og hvis ikke det kunne lade sig gøre så i bagerforretning. Sådan gik det til, at jeg kom til Guldbageren i Grindsted. Til august er det to år siden.

Kursus i samarbejde og hygiejne
Før hun fik job hos bageren, havde Gitte Larsen været knap to år på et beskyttet værksted. Hun er udviklingshæmmet, men da hendes hjemmevejleder nævnte Job i Erhverv, slog hun til.
– Jeg ville gerne prøve noget andet. Så jeg kom på kursus. Først på AMU Centeret i Bramming og derefter i Esbjerg. Vi skulle både lære noget om edb og hygiejne. Og om at samarbejde med andre på en arbejdsplads. Og så var vi klar til at komme i praktik, siger Gitte Larsen.

Hverdagen i bageriet
Jobkonsulenten havde fundet en praktikplads i en bagerforretning. De tre måneders praktik gik godt, og Gitte Larsen blev ansat i skånejob.
– Nu arbejder jeg fra kl. 6-12 fire dage om ugen, og jeg har fri i weekenden. Jeg ordner opvasken og hjælper til med forskellige andre ting. Nogle gange er jeg med til at lave småkager og brød. Brødet smager godt, men jeg spiser ikke kage.

Glad for jobbet
Ud over Gitte Larsen er der fire ansatte og en lærling hos bageren.
– Ja, og så chefens kone. Det er hende, der står i butikken, siger Gitte Larsen. Jeg er glad for at være der, og de andre siger ikke noget til, at jeg er i skånejob. Så her bliver jeg gerne nogle år mere. Indtil jeg får noget andet. Jeg er jo ikke engang 25 år endnu, griner hun.

Drømmen om en børnehave
Gitte Larsen håber, at hun får mulighed for at komme i en børnehave på et tidspunkt. – Lige nu skal de spare, så der er ikke nogen skånejobs i børnehaverne. Men det kan jo være, det kommer. Og så er jeg parat, for jeg kunne godt tænke mig at arbejde med børn.
Til sidens top