Om I job nu

Status på i job nuPå under et år har ijobnu.dk formidlet over 100 stillinger til fleksjobbere og førtidspensionister. Over 2.000 mennesker med handicap har lagt deres CV i CV-banken.


Det digitale jobmarked er vejen frem, også når det gælder ansættelser på særlige vilkår. Det er der noget, der tyder på, når DSI kigger på tallene for www.ijobnu.dk.

Der er job i banken
Det er imponerende, at over 100 arbejdsgivere selv har valgt at annoncere efter fleksjobbere og førtidspensionister. Efter en sløv start, hvor der kun havde været 20 stillinger på fire måneder, er der sket en mærkbar udvikling henover sommeren og i efteråret.

Stillingsopslagene spænder bredt lige fra køkkenmedhjælper til underviser i EDB. En ting er dog sikkert, det er små og mellemstore arbejdspladser, der slår stillinger op. De store virksomheder glimrer med deres fravær.

Et skridt på vejen
Et CV i portalens CV-bank udløser i sig selv ikke et job, men det er et sted at starte. Flot er det i hvert fald, at over 2.000 har lagt deres CV på nettet. Størstedelen er ledige fleksjobbere. De topper med 1.904 CV’er. Førtidspensionisterne halter bagefter med 179 CV’er.

Alle har de taget sagen i egen hånd, og er gået på jagt efter et job. Ligesom stillingsopslagene er CV’erne et udtryk for den mangfoldighed af kvalifikationer og talenter, der er blandt mennesker med handicap. 

Vel besøgt
Med et besøgstal på mellem 100-130 besøgende om dagen ligger www.ijobnu.dk lunt i svinget. Der har, med andre ord, været et behov for en job- og informationsportal, der er målrettet til virksomheder og mennesker med handicap.

Når det er sagt, og inden skribenten her går i selvsving, skal det selvfølgelig siges, at der fortsat skal arbejdes hårdt for at bevare opsvinget. Virkeligheden og den politiske dagsorden kan være nådesløs, når det gælder mennesker med handicap og ansættelser på særlige vilkår. Tingene kommer ikke af sig selv.

Reklame skal der til
DSI har brochurer, der på bedste vis reklamerer for www.ijobnu.dk. De kan rekvireres ved henvendelse til DSI hos Anders Reitov (ar@handicap.dk). Der er både en version til jobsøgere og en til arbejdsgivere. 

I job nu fejrer fødselsdag den 6. december 2005.


Anders Reitov, DSI

Til sidens top