Om I job nu

De offentlige og private er næsten lige godeSom regel får de private arbejdsgivere skudt i skoene, at de ikke kan følge med de offentlige arbejdsgivere, når det handler om at ansætte mennesker i fleksjob eller skånejob. Sandheden er, at de er lidt bedre.


Når man kigger på tallene fra Danmarks statistik, bliver man glædeligt overrasket. Det viser sig nemlig, at de private arbejdsgivere har stafetten, når det handler om job på særlige vilkår. I alt er der 43.793 fleksjob og skånejob i Danmark. De private arbejdsgivere tegner sig for 22.371 af disse job. De offentlige er lige efter med 21.422 job. Det giver altså en forskel 949 i det privates favør.

Fleksjob
Fleksjob er helt klart det mest populære blandt private og offentlige arbejdsgivere. I 3. kvartal af 2005 nåede tallet op på 37.992 fleksjob. De private har 19.508 ansat i fleksjob. Lige efter kommer de offentlige arbejdsgivere med 18.307 job.

Skånejob
Det ser mere sort ud for skånejob (job med løntilskud til førtidspensionister), som åbenbart ikke er en særlig populær jobtype hos de private og offentlige arbejdsgivere. Skånejob skraber bunden med 6.007 job. Et tal, der faktisk ikke forandrer sig særligt meget fra år til år. De offentlige arbejdsgivere fører her an med 3.115 job, og de private ligger på 2.865 job.

Det store udsving i andelen af fleksjob og skånejob kan også aflæses i antallet af jobannoncer på www.jobnet.dk, hvor der helt klart er en overvægt af fleksjob. Forhåbentlig kan den seneste undersøgelse fra DISCUS sætte gang i udviklingen af job til førtidspensionister. Undersøgelsen bekræfter nemlig, hvad DSI har vidst i mange år – førtidspensionister er god og stabil arbejdskraft. Og dem som er i job stortrives.

Klik her for at læse DISCUS undersøgelse af førtidspensionister i job


Anders Reitov, DSI

Til sidens top