Om I job nu

Vær med til at bryde barriererDet første skridt på vejen er at få besøg af en barrierebryder, der er en person, som primært har et godt job - og sekundært et handicap.


Barrierebryderne er et netværk på 30 personer, der tager ud og besøger arbejdspladser over hele landet. Barrierebryderne fungerer som ambassadører for handicappede, der enten er på arbejdsmarkedet eller kæmper for at komme ind.

På et dialogmøde med virksomhedens ledere og medarbejdere vil Barrierebryderen informere, besvare spørgsmål og fortælle deres egen personlige historie. Barrierebryderne er selv i job, og derfor ved de, hvad de taler om, når de deler ud af deres erfaringer.

Diskussion af holdninger
Det er Barrierebrydernes ambition, at virksomhedsbesøgene vil bane vejen for, at flere bliver åbne overfor ansættelse af mennesker med handicap. Men hensigten med mødet er ikke at presse nogen til noget. Det er derimod at give virksomhedsledere og medarbejdere mulighed for at diskutere holdninger til handicappede på arbejdsmarkedet.

En Barrierebryder er det levende eksempel, der kan vise, at en handicappet medarbejder kan være en succes. 

Nøgtern og ærlig information

Det lyder besynderligt, men mange mennesker har faktisk aldrig talt med en handicappet person. Derfor er der mange myter om handicappede: De arbejder ikke lige så godt som andre. De er ustabile og har meget sygefravær. De kræver særlig hensyn. De tager tid fra kollegerne, som så skal arbejde hurtigere etc.

 

Barrierebryderne er ikke bange for både at be- og afkræfte eventuelle fordomme. De fortæller nøgternt og ærligt, hvad der har noget på sig og hvad der ikke har.


Kontakt DSI 
Er du interesseret i at høre mere eller få besøg af en Barrierebryder på din arbejdsplads, skal du kontakte Anders Reitov, DSI. Det kan du gøre på mail: ar@handicap eller over telefonen på: 3675 1777.

Barrierebryderne er et projekt, der udføres i samarbejde med JobCenter Marselisborg og De Samvirkende Invalideorganisationer. Projektet, der er finaniseret af Arbejdsmarkedsstyrelsen er startet i september 2006 og løber frem til september 2008.


Anders Reitov, DSI


Til sidens top