Om I job nu

Handicap og beskæftigelseEn ny undersøgelse fra Socialforskningsinstituttet bekræfter, at mennesker med handicap er en arbejdskraftressource. De skal bare have chancen for at komme inden for døren. 


Undersøgelsen bygger på oplysninger om ca. 20.000 personer i alderen fra 15-64 år. Den viser med al klarhed, at der er et arbejdskraftpotentiale hos 42.000 mennesker med handicap, som lige nu står uden for arbejdsmarkedet. Det er en opmuntring, at der nu for alvor bliver sat tal på potentialet blandt mennesker med handicap. I de senere år har det mest været gisninger og ubekræftede tal, der har floreret i folkemunde.


En spændende oplysning i undersøgelsen er også, at en ud af fem førtidspensionister arbejder. Desværre siger undersøgelsen også, at mange mennesker med handicap ikke er klar over, hvilke støtteordninger de kan benytte sig af. Støtteordningerne er netop til for at lette mennesker med handicaps adgang til arbejdsmarkedet. Glædeligt er det dog, at beskæftigelsen blandt mennesker med handicap er steget fra 53 pct. i 2002 til 56 pct. i 2005, så det går da fremad.


Du kan læse mere om undersøgelsens resultater ved at klikke på linket


Handicap og beskæftigelse. Udviklingen mellem 2002-2005Anders Reitov, DSI


Til sidens top