Om I job nu

Jydske Vestkysten har bragt en artikelserie om barrierebryderne


Et nyt landsdækkende projekt arbejder for at få handicappede i arbejde. I Haderslev har virksomhederne taget godt imod idéen.


De fleste kan sagtens klare et arbejde. Det er bare ikke mange virksomheder, der er klar over det store potentiale, der gemmer sig i de handicappede.

Derfor har De Samvirkende Invalideorganisationer (DSI) startet et projekt, hvor virksomhederne kan lære om de handicappedes styrker på arbejdsmarkedet. Og virksomhederne har taget godt imod de godt 30 barrierebrydere, der er ambassadører.

Målet er 300 virksomhedsbesøg samt flere ansættelser af mennesker med handicap. Vi er oppe på over 50 virksomhedsbesøg, hvilket er flot. Yderligere venter 10 virksomheder på besøg, fortæller Christa Hauser fra DSI.


Haderslev på kortet
Haderslev er også med på landkortet, og her er det Kurt Koch, der tager sig af kontakten til virksomhederne. Han er meget tilfreds med den modtagelse, han har fået i det lokale erhvervsliv.

I løbet af projektet er målet for mig ti besøg. Jeg har allerede besøgt fire, så det er gået rigtig godt, smiler han.


På besøg
Kurt Koch ringer til virksomhederne og præsenterer idéen for dem. Hvis de er interesserede, kommer han på besøg og fortæller om de handicappedes muligheder og begrænsninger.

Jeg skal være en slags øjenåbner og give dem et indblik i en verden, de ikke kender. Der er mange myter om handicappede - at de er meget syge osv. Men fakta er, at de er meget stabile, fordi de vil gøre meget for at fastholde deres job. Det gælder om at informere, fordi hos både ledelse og medarbejdere er der mange holdninger til handicappede på arbejdsmarkedet. Det er det, jeg kan fortælle og lære virksomhederne, fortæller Kurt Koch.

I Haderslev er ingen handicappede blevet ansat endnu i projektets korte levetid, men på landsplan er tre kommet i arbejde.


Fakta
Projektet, der er finansieret af Arbejdsmarkedsstyrelsen, er startet i februar 2006 og løber frem til september 2008. Projektet startede med at finde barrierebryderne og uddanne dem, så de har kun været i gang siden september.

Netværket består af godt 30 handicappede, som skal tilbyde virksomheder dialog- og informationsmøder, hvor ledelsen og medarbejdere får mulighed for at møde en erhvervsaktiv »kollega« med et handicap. Målgruppen for projektet er mellemstore og store virksomheder.


 


Til sidens top