Om I job nu

Eksplosiv vækst i ledige fleksjob


Der er sket en tydelig fremgang i antallet af ledige fleksjob på ijobnu.dk siden nytår. Lige nu er der cirka halvtreds arbejdsgivere, som har brug for mennesker, der mangler et fleksjob.

Måske lyder det ikke af meget for den uindviede læser, men tidligere var der ikke meget mere end 8-10 fleksjob, der lyste op, når nysgerrige fik præsenteret listen med ledige fleksjob. Der er tale om en femdobling i antallet af fleksjob, hvis man sammenligner med situationen før årsskiftet. Det må siges at være en gevaldig fremgang, som skaber glade ansigter i DSI.

Frederikshavn lugter ikke af fisk
Der er for alvor kommet gang i tastaturet i Frederikshavn. Byen tegner sig for en stor del af de mange fleksjob, der er kommet til siden årsskifte. Opskriften bag succesen er ikke en velbevaret hemmelig, men handler om et samarbejde mellem Jyske Distribution og LAFS (Landsforeningen Af Ledige Fleksjobbere og skånejobbere).

Kort fortalt går historien ud på, at Jyske Distribution manglede mennesker til at omdele aviser m.m. De kontaktede LAFS for at høre om de kunne hjælpe. Ideen voksede hurtigt og endte med, at parterne sammen holdt et offentligt møde for byens mange firmaer. 300 virksomhedsrepræsentanter dukkede op for at høre om fleksjob og den arbejdskraftressource, der ligger gemt her. Det har altså resulteret i en kraftig vækst af stillinger for fleksjobbere i Frederikshavn. Mere skal der åbenbart ikke til!

DSI håber, at der er andre, som smøger ærmerne op, og gør noget ved den lange kø af ledige fleksjobbere. Der er brug for det, hvis visitationen til fleksjob ikke skal ende som en nitte for de mange mennesker, der vil i fleksjob.


Anders Reitov, DSI

Til sidens top