Om I job nu

Ijobnu.dk – flyvefærdig portal


DSI var for 2½ år siden fødselshjælper for ijobnu.dk, der er Danmarks job- og informationsportal for virksomheder og mennesker med handicap. Meget er sket siden da. 

Den grimme ælling
Efter en tung start, hvor det var småt med job og brugere, er der i de forgangne år sket en meget positiv udvikling med ijobnu.dk. Den grimme ælling har forvandlet sig til en smuk svane og svømmer flot rundt i den elektroniske andedam.

Specielt inden for de sidste måneder har ijobnu.dk for alvor dokumenteret sin berettigelse. I de første tre måneder af 2007 har det månedlige besøgstal ligget på ca. 12.000 besøgende. Det er ganske flot. Arbejdsgiverne står for 1/3 del af besøgene.

Vækst i ledige job
På jobfronten er kurven opadgående. I januar og februar måned blev det til over 100 ledige job, hvilket er nærmest uhørt, fordi jobbene handler om rekruttering af nye medarbejdere til enten fleksjob eller job til førtidspensionister. Der er altså ikke tale om arbejdsfastholdelse, som ellers normalt tegner sig for de fleste fleksjob og job til førtidspensionister.

I de to første år af ijobnu.dk blev det til omkring 480 opslåede stillinger fra arbejdsgiverne, så 100 job på to måneder - det lover godt for fremtiden. Det skal dog siges, at ledige fleksjob ligger klart foran job til førtidspensionister. Der er ikke den samme interesse for job til førtidspensionister hos arbejdsgiverne som for fleksjob. Det skal der arbejdes på i fremtiden.


Anders Reitov, DSI

Til sidens top