Om I job nu

Virksomhederne skal udnytte potentialet


Mangel på arbejdskraft er et af valgkampens helt hotte emner. De Samvirkende Invalideorganisationer sætter i en ny kampagne fokus på en ofte nævnt, men reelt overset gruppe af ’ledige hænder’ – nemlig ledige med handicap. Kampagnen ”Udnyt potentialet” starter den 6. november.

På trods af den store mangel på arbejdskraft tøver mange virksomheder stadig med at ansætte medarbejdere med handicap. Det er der mange årsager til. Nogle er holdningsmæssige, andre er praktiske i forhold til tilgængeligheden. Men holdninger kan rykkes – og praktiske problemer kan løses.

Virksomhederne skal ud af busken – og gøre sig synlige og attraktive over for gruppen af ledige med handicap.

”Ansøgningerne kommer ikke af sig selv”, siger projektkonsulent i DSI Jesper Fønss. ”Virksomhederne skal fortælle, at de er der, og de skal være parate til at vise sig frem over for ledige med handicap. Det giver kampagnen dem nu mulighed for”.

Der er gode eksempler at forfølge og hjælp at hente på potentialet.dk
På kampagnens hjemmeside, www.potentialet.dk, kan virksomheder se film og høre interviews med ansatte med handicap, deres kolleger og arbejdsgivere. Det er også muligt at finde information om, hvordan man rent praktisk gør sin arbejdsplads tilgængelig for en medarbejder med et handicap. Det behøver hverken være dyrt eller besværligt, og der er hjælp at hente til at give sin virksomhed et tilgængelighedstjek. Og gevinsten overstiger langt besværet.

”Tøv ikke med at ansætte mennesker med handicap. Der ligger mange ressourcer gemt hos mennesker med handicap. Ressourcer som frigøres, når man får lejlighed til at vise, hvad man indeholder, og hvad man kan”, siger Eva Melhof. Eva er præst og blev blind for fem år siden. Hun er én af de syv, der optræder i kampagnen.

”For DSI handler det om at få virksomheder til at tage stilling. Bare det, at en virksomhed tilmelder sig på potentialet.dk viser, at her er der tale om en virksomhed, som vil strække sig langt for at sikre gode arbejdsvilkår for personer med handicap”, udtaler DSI’s formand Stig Langvad og fortsætter: ”Den seneste forskning viser, at der er mindst 40.000 personer med handicap, som har en mulighed for at bidrage positivt på arbejdsmarkedet. Det fortjener, at virksomhederne orienterer sig meget mere mod disse ledige.”

Se kampagnesiden www.potentialet.dk Til sidens top