Om I job nu

Job på ijobnu.dk


Der er sket en voldsom vækst i antallet af fleksjob i 2008. Desværre ser der ikke helt så lyst ud for job til førtidspensionister.

Det er i alt blevet til 398 stillinger til fleksjobbere på jobnet.dk fra 1. januar 2008 til 16. september 2008. Det er Danske Handicaporganisationer meget tilfredse med. Siden det blev muligt for arbejdsgivere, i slutningen af 2004, at oprette fleksjob på jobnet.dk, har tallet ikke været så højt på en enkelt sæson.

Normalt ligger tallet på et sted mellem 200 - 250 på et år. Den eneste indvending, som DH kan finde på, er, at langt de fleste job er i Jylland og på Fyn. De sjællandske arbejdsgivere halter noget efter. Hvorfor det forholder sig sådan, står hen i det uvisse.

Førtidspensionister
For førtidspensionisternes vedkommende kræver det åbenbart mere oplysning og benarbejde. Der er ingen tvivl om, at der er rigtigt mange førtidspensionister, som vil have et job - med elller uden løntilskud.

På jobnet.dk er det indtil videre kun muligt at oprette job med løntilskud, og dem har der været 65 stillinger af fra 1. januar 2008 til den 16. september 2008. Det er stadig væk bedre end de foregående år - dog ikke godt nok. 

Ny Chance
En 'Ny Chance' kommer snart til førtidspensionister på den gamle ordning. Det vil sige dem, der har fået tilkendt pension før 1. janaur 2003. Lige nu arbejder Velfærdsministeriet på en pjece, der oplyser førtidspensionisterne om deres nye muligheder - blandt andet at førtidspensionen kan stilles i bero, så længe man arbejder - og altid kan genoptages, hvis arbejdslivet ikke udarter sig som forventet. 

Lokal initiativer ser også dagens lys. Hvis du er førtidspensionist, og du bor i en af disse fire kommuner: Ballerup, Gentofte, Odense og Århus - bør der være ekstra fokus på dine ønsker og muligheder. Hjemmesiden hedder: www.foertidspensionister-i-job.dk

Anders Reitov, DH

Til sidens top